Po
wakacjach zostało tylko wspomnienie – w mojej lodówce również. Wyciągnęłam marynowane
oscypki przywiezione z Zakopanego. Były pyszne, zjedliśmy część, a z tych co pozostały,
nie mogłam się oprzeć i zrobiłam sałatkę.
Taką minimalną wersję dla dwóch osób.
Składniki
-
2 marynowane oscypki
-
Mały pomidor
-
Biała część pora
-
½ papryki czerwonej
-
2 – 3 białe oliwki
-
2 – 3 czarne oliwki
-
Sól
-
Pieprz
-
1 łyżka oleju
-
½ łyżki przyprawy Skworcu (pomidory z czosnkiem i
bazylią)
-
Kolendra
Oscypka
pokroić w cienie plasterki, dodać pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę,
sparzonego, obranego pomidora ( również pokrojonego w drobną kostkę. Białą część
pora pokroić w półtalarki, dodać do oscypka, dorzucić oliwki. Olej wymieszać z
przyprawą, odstawić na 5 – 10 minut, dodać do sałatki, dokładnie wymieszać i
doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać parę listków świeżej kolendry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz