Ostatnio na studniówce u mojego
syna miałam okazje spróbować fajnych roladek, nie znałam dokładnego przepisu,
ale chciałam w domu zrobić takie same i jak się okazało po spróbowaniu to było to !!
Składniki
-
10 plasterków
szynki konserwowej
-
Mały brokuł
-
25 dag
pieczarek
-
Mała cebula
-
Sól
-
Pieprz
-
Jajko
-
Bułka tarta
-
Masło
-
Olej
Brokuł ugotować w osolonej
wodzie na miękko, na maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę dodać obrane i równie drobno pokrojone pieczarki. Brokuł
dokładnie rozdrobnić. Ostudzić oba składniki. Dokładnie je wymieszać i doprawić
solą i pieprzem. Na każdy plasterek szynki układać farsz pieczarkowo – brokułowi,
zawinąć w rulonik, obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju.