niedziela, 6 lipca 2014

POLĘDWICZKI FASZEROWANE PIECZARKAMI

Polędwiczki pod każdą postacią są pyszne, chyba nie trzeba nikogo do nich przekonywać, u mnie dziś faszerowane pieczarkami.



Składniki
-        2 polędwiczki wieprzowe
-        30 – 40 dag pieczarek
-        1 duża cebula 
-        2 łyżki masła
-        Olej
-        Sól
-        Pieprz
-        Bazylia
Polędwiczki najpierw umyłam i osuszyłam. Potem nożem zrobiłam głębokie kieszenie i wypełniłam je farszem z pieczarek.
Farsz: Na patelni, na maśle podsmażyłam drobno pokrojoną cebulę, dodałam obrane, umyte i pokrojone pieczarki, doprawiłam je solą i pieprzem i podsmażałam do ich złotego koloru, pod koniec dodałam pokrojona bazylię. Farsz ostudziłam i takim napełniałam wcześniej przygotowane polędwiczki. Najpierw wypełnione farszem polędwiczki obsmażyłam na patelni z obu stron a potem przełożyłam do piekarnika ( ja ułożyłam je w naczyniu żaroodpornym) wraz z powstałym z patelni tłuszczem. Piekłam około 20 minut w temperaturze 200 stopni, co jakiś czas podlewając powstałym sosem. Można je podać na gorąco jak i na zimno.
Polędwiczki zawsze są pyszne J


5 komentarzy:

  1. Mniam pyszny obiadek!! Zapraszam również do Nas!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję i chętnie zaglądnę :)

      Usuń
    2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń