Za 4 dni święta a u mnie na obiad mało
świąteczne leczo z parówkami. Jutro jednak zabieram się za bigos, pieczenie wędlin….
Składniki:
-
2
cebule
-
30 dag
pieczarek
-
6
parówek cienkich ( ja kupiłam jubilatki)
-
2
papryki (u mnie czerwona i żółta)
-
łyżeczka
przecieru pomidorowego
-
natka
pietruszki
-
sól
-
pieprz
-
vegeta
-
½ łyżeczki
papryki słodkiej
-
szczypta
chili
-
olej
(oliwa z oliwek )
Cebule pokroić w kostkę i
zeszklić. Do cebuli dodać obrane i pokrojone w kawałki pieczarki, następnie dorzuciłam
pokrojoną w kostkę paprykę. Dodałam przyprawy i natkę pietruszki. Wszystko poddusiłam do miękkości, zalałam wodą,
dodałam przyprawy. Do całości dodałam pokrojone w półplasterki parówki, i
przecier pomidorowy. Gotowałam przez około 15 minut. Gdy całość będzie zbyt
rzadka można zagęścić mąką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz