wtorek, 11 lutego 2014

PASTA Z JAJEK

Pasta z jajek znakomicie pasuje do kanapek jako alternatywa dla wędlin czy zwykłego jajka na twardo. Robi się ją szybko a smakuje wybornie J



Składniki

-        Jajka ( ilość dowolna u mnie 5)
-        Szczypiorek - pęczek
-        Sól
-        Pieprz
-        Majonez -  1 łyżka
-        Śmietana – 1 łyżeczka

Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Można je przecisnąć przez kratkę do sałatek, drobno pokroić lub po prostu rozdrobić widelcem. Dodać do nich poszatkowany szczypiorek, majonez, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku.
Pasta gotowa.


6 komentarzy:

  1. Robię taką samą, tylko nie dodaję śmietany. Najlepsza do kanapek. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja ze względu na męża robiłam ostatnio z jogurtem naturalnym i też wyszło nawet nieźle

      Usuń
  2. bardzo lubię taką pastę do pieczywa

    OdpowiedzUsuń