Pasta
z jajek znakomicie pasuje do kanapek jako alternatywa dla wędlin czy zwykłego jajka
na twardo. Robi się ją szybko a smakuje wybornie J
Składniki
-       
Jajka ( ilość dowolna u mnie 5)
-       
Szczypiorek - pęczek
-       
Sól
-       
Pieprz
-       
Majonez -  1
łyżka
-       
Śmietana – 1 łyżeczka
Jajka
gotujemy na twardo, obieramy. Można je przecisnąć przez kratkę do sałatek, drobno
pokroić lub po prostu rozdrobić widelcem. Dodać do nich poszatkowany szczypiorek,
majonez, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. 
Pasta
gotowa.
Robię taką samą, tylko nie dodaję śmietany. Najlepsza do kanapek. :)
OdpowiedzUsuńja ze względu na męża robiłam ostatnio z jogurtem naturalnym i też wyszło nawet nieźle
Usuńbardzo lubię taką pastę do pieczywa
OdpowiedzUsuńproste, szybkie i pyszne :)
Usuńsmacznie tu :-)
OdpowiedzUsuńdziękuję i zapraszam częściej
Usuń