sobota, 16 listopada 2013

SAŁATKA Z KACZKI

Aby nie marnować nic z rosołu z kaczki, zrobiłam sałatkę. Wykorzystałam do tego  mięso z korpusu i skrzydełek, oraz ugotowaną marchewkę. Na drugie danie miałam pieczone w mundurkach ziemniaczki, których część mi została i je również zagospodarowałam do sałatki.



Składniki



-        Mięso z rosołu z kaczki
-        1 – 2 łodygi selera naciowego
-        2 – 3 ogórki kiszone
-        1 cebula
-        Marchewka z rosołu
-        Puszka groszku
-        3 – 4 pieczone ziemniaki
-        1 łyżeczka musztardy
-        2 – 3 łyżki majonezu
-        Sól
-        Pieprz

Obrać mięso z korpusu kaczki i skrzydełek, drobno pokroić, dodać pokrojone w kostkę ogórki, selera, marchewkę, cebulę i ziemniaki, dorzucić odsączony groszek, dać musztardę, majonez i doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Sałatkę ozdobiłam nitkami chili.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz