Aby
nie marnować nic z rosołu z kaczki, zrobiłam sałatkę. Wykorzystałam do
tego  mięso z korpusu i skrzydełek, oraz
ugotowaną marchewkę. Na drugie danie miałam pieczone w mundurkach ziemniaczki, których
część mi została i je również zagospodarowałam do sałatki.
Składniki
-       
Mięso z rosołu z kaczki 
-       
1 – 2 łodygi selera naciowego 
-       
2 – 3 ogórki kiszone
-       
1 cebula
-       
Marchewka z rosołu
-       
Puszka groszku
-       
3 – 4 pieczone ziemniaki
-       
1 łyżeczka musztardy
-       
2 – 3 łyżki majonezu
-       
Sól
-       
Pieprz
Obrać
mięso z korpusu kaczki i skrzydełek, drobno pokroić, dodać pokrojone w kostkę
ogórki, selera, marchewkę, cebulę i ziemniaki, dorzucić odsączony groszek, dać
musztardę, majonez i doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Sałatkę ozdobiłam
nitkami chili.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz