środa, 2 października 2013

MIELONE INACZEJ 2

Często robię kotlety mielone bo to szybki i niedrogi obiad. Często próbuje coś innego dodać do mięsa mielonego, bo tradycyjne to zapewne szybko by się znudziły. Dlatego dziś w troszkę innej wersji.


Składniki
-        500 dag mięsa mielonego
-        1 czerstwa bułka
-        Jajko
-        Świeża kolendra
-        4 ząbki czosnku
-        Sól
-        Pieprz
-        ½ - 1 łyżeczka przyprawy buritto


Bułkę namoczyć w wodzie, bulionie, mleku ( jak kto woli) – ja najczęściej moczę w bulionie, odcisnąć i dodać do mięsa mielonego, wbić jajko, czosnek przecisnąć przez praskę lub drobniutko pokroić, również dodać do mięsa.  Wkroić listki świeżej kolendry, doprawić przyprawami i formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz