Często
robię kotlety mielone bo to szybki i niedrogi obiad. Często próbuje coś innego
dodać do mięsa mielonego, bo tradycyjne to zapewne szybko by się znudziły.
Dlatego dziś w troszkę innej wersji.
Składniki
-
500 dag mięsa mielonego
-
1 czerstwa bułka
-
Jajko
-
Świeża kolendra
-
4 ząbki czosnku
-
Sól
-
Pieprz
-
½ - 1 łyżeczka przyprawy buritto
Bułkę
namoczyć w wodzie, bulionie, mleku ( jak kto woli) – ja najczęściej moczę w
bulionie, odcisnąć i dodać do mięsa mielonego, wbić jajko, czosnek przecisnąć
przez praskę lub drobniutko pokroić, również dodać do mięsa. Wkroić listki świeżej kolendry, doprawić
przyprawami i formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz