Pyszne, łatwe i szybkie ciasteczka śmietankowe.
Składniki
-       
25 dag margaryny
-       
Szklanka gęstej śmietany ( u mnie 18%)
-       
Ok. 3 szklanki mąki
-       
Dżem lub powidła
-       
1 białko 
-       
Cukier
Mąkę
przesiać i posiekać z margaryną i śmietaną, wyrobić miękkie ciasto, następnie
je rozwałkować na około 5 mm .
Literatką ( małą szklaneczką) wycinać krążki. Zostawić połowę całych w drugiej
wyciąć małą dziurkę ( np. kieliszkiem). Ciasteczka z dziurką smarować
rozmąconym białkiem i posypać cukrem. Piec około 10 – 15 minut w temperaturze 180
stopni. Na krążki bez dziurki położyć dżem lub powidła i przykryć krążkami z
dziurką. 
SMACZNEGO
Aż mi slinka cienkie na takie ciacha!!
OdpowiedzUsuńpyszne i proste do zrobienia :)
OdpowiedzUsuńŁatwy przepis i co najważniejsze ciasteczka są pycha!
OdpowiedzUsuń