piątek, 5 października 2012

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY


Surówka z kiszonej kapusty najlepiej pasuje do rybki i taką dzisiaj zrobiłam.


Składniki
-        0, 5 kg kiszonej kapusty
-        1 marchewka
-        1 kwaśne jabłko
-        1 cebula
-        Sól, pieprz, olej.
-         
Kiszoną kapustę najpierw płukam i dokładnie wyciskam z wody i soku, aby nie była zbyt kwaśna, następnie kroję ją na mniejsze kawałki, dodaję startą marchewkę i starte jabłko, kroję cebulę na drobne kawałki i dodaję do kapusty, solę i pieprzę do smaku, dodaję oleju, dokładnie mieszam i zostawiam na jakieś pól godziny w lodówce.




4 komentarze:

  1. uwielbiam tę surówkę,tez tak robie,fakt najlepsza do ryby

    OdpowiedzUsuń
  2. polecam dodać sporą ilość cukru. znakomicie wyważy kwaskowość kapusty:) zawsze robiłam bez , ale mama mi poleciała i juz nie wyobrazam sobie robic inaczej :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w takim razie koniecznie muszę spróbować :), dziękuję za pomysł :)

      Usuń