niedziela, 30 września 2012

PIKANTNE SCHABOWE


Tradycyjne schabowe są przepyszne, ale czasem ten schab można wykorzystać w inny sposób. Ja dziś zrobiłam pieczone w piekarniku na pikantnie.
Składniki
-        5 kotletów schabowych ( w zależności od ilości osób)
-        Pomidor
-        Cebula
-        Ser żółty
-        Papryka ostra
-        Sól
-        Pieprz
Umyte kotlety lekko rozbijamy i układamy na wyłożonej folia aluminiową blaszce. Solimy i dobrze pieprzymy. Każdy kotlet dekorujemy grubszymi plastrami cebuli i pomidora (pomidor najlepiej sparzyć i obrać ze skórki), posypujemy startym żółtym serem wymieszanym z ostrą papryką. Pieczemy w piekarniku około 30 - 40 minut. Można ser położyć na kotlety jakieś 10 – 15 minut przed wyjęciem kotletów z piekarnika.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz