Sezon na młodą kapustę trwa,
więc u mnie dziś młoda kapusta na ciepło z boczkiem.
Składniki
-
Młoda
kapusta
-
20 –
25 dag wędzonego boczku
-
Pęczek
szczypiorku
-
Koperek
-
1 – 2
młode marchewki
-
1 – 2
pomidory
-
Sól
-
Pieprz
Na oleju podsmażany boczek
pokrojony w kostkę. Pod koniec smażenia dodajemy poszatkowany szczypiorek. Kapustę
szatkujemy a marchewkę obieramy i kroimy w plasterki dodajemy do boczku ze
szczypiorkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mniej więcej w połowie
duszenia dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory, a pod koniec
poszatkowany koperek. Całość dusimy oko 20 – 25 minut.
Z chęcią bym troszkę skubnęła z tego talerza :)
OdpowiedzUsuń