piątek, 12 lipca 2013

MŁODA KAPUSTA Z BOCZKIEM

Sezon na młodą kapustę trwa, więc u mnie dziś młoda kapusta na ciepło z boczkiem.


Składniki
-        Młoda kapusta
-        20 – 25 dag wędzonego boczku
-        Pęczek szczypiorku
-        Koperek
-        1 – 2 młode marchewki
-        1 – 2 pomidory
-        Sól
-        Pieprz

Na oleju podsmażany boczek pokrojony w kostkę. Pod koniec smażenia dodajemy poszatkowany szczypiorek. Kapustę szatkujemy a marchewkę obieramy i kroimy w plasterki dodajemy do boczku ze szczypiorkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mniej więcej w połowie duszenia dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory, a pod koniec poszatkowany koperek. Całość dusimy oko 20 – 25 minut.





1 komentarz:

  1. Z chęcią bym troszkę skubnęła z tego talerza :)

    OdpowiedzUsuń