Z
mięsa mielonego zrobiłam kotlety, ale jako, że zostało go trochę, postanowiłam
zrobić z tej reszty mini - pulpeciki i wykorzystać je do sałatki.
Składniki
-
Kulki mozzarelli
-
Pulpeciki
-
Sałata lodowa
-
2 - 3
pomidory ( u mnie żółty i czerwony)
-
Kolendra
-
½ puszki kukurydzy
-
2 ogórki kiszone
-
Olej
-
Sól
-
Pieprz
Z
masy na kotlety mielone – przepis podany tu, formuję maleńkie pulpeciki. Gotuję
je na bulionie i odstawiam do ostygnięcia. Sałatę kroje ( rwę – jak kto woli),
dodaję odsączone kulki mozzarelli, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, kukurydzę,
pokrojone ogórki kiszone oraz kilka listków świeżej kolendry. Na koniec
dorzucam ostudzone pulpeciki. Całość doprawiam solą, pieprzem oraz niewielką
ilością oleju z dodatkiem octu jabłkowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz