środa, 24 października 2012

SAŁATKA Z ZUPEK CHIŃSKICH


Przepis na tą sałatkę pozostał mi po koleżance, ona wyjechała do Anglii, a przepis został i często ją robię, bo jest niedroga i szybka.


Składniki
-        Mała kapusta pekińska
-        Dwie zupki chińskie (łagodna i ostra – ja daję te z Vifona)
-        Por
-        Puszka kukurydzy
-        Majonez

Makaron z zupek chińskich wraz z przyprawami zalewam szklanką wrzącej wody i odstawiam aż napęcznieje i się wystudzi.
Kroję drobno kapustę pekińską, dodaję odsączoną kukurydzę z puszki, kroję białą część pora w półtalarki, dodaję do tego wystudzony makaron z zupek i około 3 – 4 łyżki majonezu, mieszam. Ja nie przyprawiam już niczym, ale jak ktoś chce to można ją posolić i ewentualnie popieprzyć.
 Najlepiej podawać ją następnego dnia.



1 komentarz: