poniedziałek, 1 lipca 2013

KOMPOT CZEREŚNIOWO - AGRESTOWY

Do niedzielnego obiadu, podałam pyszny kompot. Wiadomo, że im więcej owoców tym kompot lepszy. Ja zrobiłam z dwóch litrów wody. Taką samą wersję zrobiłam dla męża tylko bez cukru za to z dodatkiem stewii.


Składniki
-        2 litry wody
-        5 łyżek cukru ( można więcej, ale ja nie lubię słodkiego)
-        300 dag czereśni
-        300 dag agrestu

Owoce dokładnie myję, wkładam do garnka, wsypuję cukier i zagotowuję wodę. Od momentu zagotowania kompot gotuję jeszcze ok. 2 minuty, przelewam do dzbanka i czekam aż ostygnie.

3 komentarze:

  1. Samo orzeźwienie! :) Wygląda super!
    dariawkuchni.

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam kompoty!

    sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń