Niestety za grzybami u mnie w domu,
oprócz mnie i męża, nikt nie przepada, wręcz poza pieczarkami w pizzy są dla
nich niejadalne, ale specjalnie dla siebie kupiłam kurki i pierwsza rzecz, jaką
zrobiłam to jajecznica.
Składniki
-
10 dag
kurek
-
1
cebula (lepiej szczypiorek, ale ja nie miałam pod ręką)
-
4 jaja
-
1
łyżka masła
-
Koperek
-
Sól
-
Pieprz
Kurki dokładnie oczyszczam (płuczę
kilka razy). Na maśle podsmażam drobno pokrojoną cebulę (szczypiorek), dodaję
czyste, pokrojone kurki, i podsmażam ok. 10 minut. W kubku rozkłócam jajka, solę
je i pieprzę, wlewam jajka do kurek i smażę do ich ścięcia (oczywiście wszystko
zależy jaką kto lubi jajecznicę – mniej lub bardziej ściętą), na talerzu posypuję jeszcze posiekanym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz