Z czym Wam się kojarzy golonka?,
Bo mi z piwkiem i facetem z wielkim brzuchem i tłuszczem ociekającym po jego
brodzie, aaa i koniecznie musztarda albo chrzan. Jednak dziś u mnie golonka w wersji
Light, czyli golonka z indyka.
Składniki
-
Golonka
z indyka
-
Wywar z
włoszczyzny
-
30 dag
pieczarek
-
1
cebula
-
1
łyżka jogurtu naturalnego
-
Garść bazylii
-
1 łyżka
masła, margaryny, oleju
Golonkę z indyka gotujemy w
wywarze z włoszczyzny. W garnku rozgrzewam tłuszcz dodaję drobno pokrojoną cebulę,
obrane i pokrojone pieczarki, delikatnie podsmażam, dodaje golonkę z indyka,
podlewam delikatnie rosołem, na którym gotowałam indyka, ewentualnie doprawiam
jeszcze solą i pieprzem, pod koniec dodaję poszatkowaną bazylię i łyżkę jogurtu
naturalnego.
Golonkę podałam z ugotowanym brązowym
ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz