wtorek, 22 stycznia 2013

SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO


Na Dzień Babci był placek, na Dzień Dziadka sałatka, nawet się rymuje J. Przepis na tą sałatkę znalazłam na tej stronie, odrobinę ją zmodyfikowałam i wyszła przepyszna. Polecam zdecydowanie.


Składniki
-        Seler naciowy
-        Filet z kurczaka
-        4 -5 ogórków kiszonych
-        1 – 2 czerwone cebule
-        Makaron z zupki chińskiej
-        ½ puszki kukurydzy
-        ½  puszki czerwonej fasoli
-    szczypiorek
-        majonez
-        przyprawa do kurczaka
-        sól
-        pieprz
-        olej





Seler naciowy opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawie do kurczaka i podsmażyć na oleju (wystudzić). Kiszone ogórki, czerwoną cebulę i szczypiorek pokroić w kostkę. Makaron z zupki chińskiej połamać, zalać ½ szklanki gorącej wody, wymieszać i pozostawić do ostudzenia pod przykryciem razem z przyprawami, Ostudzony makaron dodać do reszty składników, razem z kukurydzą i fasolą. Dodać majonez i ewentualnie doprawić sola i pieprzem. Schłodzić w lodówce.



2 komentarze:

  1. Wygląda bardzo smakowicie. Uwielbiam sałatki dlatego tę na pewno zrobię.

    PS: Nie wiem czy ktoś Ci mówił czy nie, ale przez tę muzykę co masz u góry strasznie strona Tobie muli.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sałatka naprawdę smaczna, polecam, a o muzyce fakt, że już ktoś wspominał :)
      u siebie na komputerze tego nie zauważam, ale jeśli tak jest to usunę muzykę :)

      Usuń