Na Dzień Babci był placek, na
Dzień Dziadka sałatka, nawet się rymuje J. Przepis na tą sałatkę znalazłam na tej stronie, odrobinę ją
zmodyfikowałam i wyszła przepyszna. Polecam zdecydowanie.
Składniki
-
Seler
naciowy
-
Filet
z kurczaka
-
4 -5
ogórków kiszonych
-
1 – 2
czerwone cebule
-
Makaron
z zupki chińskiej
-
½
puszki kukurydzy
-
½ puszki czerwonej fasoli
- szczypiorek
- szczypiorek
-
majonez
-
przyprawa
do kurczaka
-
sól
-
pieprz
-
olej
Seler naciowy
opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę,
obtoczyć w przyprawie do kurczaka i podsmażyć na oleju (wystudzić). Kiszone
ogórki, czerwoną cebulę i szczypiorek pokroić w kostkę. Makaron z zupki chińskiej połamać,
zalać ½ szklanki gorącej wody, wymieszać i pozostawić do ostudzenia pod
przykryciem razem z przyprawami, Ostudzony makaron dodać do reszty składników,
razem z kukurydzą i fasolą. Dodać majonez i ewentualnie doprawić sola i
pieprzem. Schłodzić w lodówce.
Wygląda bardzo smakowicie. Uwielbiam sałatki dlatego tę na pewno zrobię.
OdpowiedzUsuńPS: Nie wiem czy ktoś Ci mówił czy nie, ale przez tę muzykę co masz u góry strasznie strona Tobie muli.
Sałatka naprawdę smaczna, polecam, a o muzyce fakt, że już ktoś wspominał :)
Usuńu siebie na komputerze tego nie zauważam, ale jeśli tak jest to usunę muzykę :)