Jakiś czas temu dostałam kilka przypraw
od firmy Royal Brand, jedną z przypraw już kiedyś testowałam, teraz wzięłam
kolejną mieszankę. Nazwa sugeruje, aby wykorzystać ją do wieprzowiny z kapustą i
grzybami, ale ja dodałam ją do wątróbki drobiowej.
Składniki
-
50 dag
wątróbki drobiowej
-
Mleko
-
Mąka
-
Olej
-
Sól
-
Pieprz
-
Mieszkanka
Royal Brand - Wieprzowina z kapusta i
grzybami mun
Wątróbkę namoczyłam w mleku,
następnie oczyściłam, osuszyłam i obtaczałam każdy kawałek w mące. Na rozgrzanym
oleju podsmażyłam z każdej strony, mieszankę rozmieszałam w szklance wody (można
dać więcej wody) i wlałam do wątróbki, całość dusiłam ok. 20 – 30 minut. Na koniec
popieprzyłam i posoliłam.
Uwielbiam wątróbkę jak i grzyby. Bardzo mnie zaciekawił ten przepis. Będę musiała wypróbować.
OdpowiedzUsuń