poniedziałek, 4 lutego 2013

WĄTRÓBKA Z GRZYBAMI MUN


Jakiś czas temu dostałam kilka przypraw od firmy Royal Brand, jedną z przypraw już kiedyś testowałam, teraz wzięłam kolejną mieszankę. Nazwa sugeruje, aby wykorzystać ją do wieprzowiny z kapustą i grzybami, ale ja dodałam ją do wątróbki drobiowej.


Składniki
-        50 dag wątróbki drobiowej
-        Mleko
-        Mąka
-        Olej
-        Sól
-        Pieprz
-        Mieszkanka Royal Brand  - Wieprzowina z kapusta i grzybami mun
Wątróbkę namoczyłam w mleku, następnie oczyściłam, osuszyłam i obtaczałam każdy kawałek w mące. Na rozgrzanym oleju podsmażyłam z każdej strony, mieszankę rozmieszałam w szklance wody (można dać więcej wody) i wlałam do wątróbki, całość dusiłam ok. 20 – 30 minut. Na koniec popieprzyłam i posoliłam.



1 komentarz:

  1. Uwielbiam wątróbkę jak i grzyby. Bardzo mnie zaciekawił ten przepis. Będę musiała wypróbować.

    OdpowiedzUsuń