Został mi w lodówce jeszcze kawałek
oscypka, chciałam go jakoś wykorzystać i pomyślałam, że świetnie nada się do fileta
z kurczaka
Składniki ( ilość składników zależy od tego na ile osób przyrządzamy potrawę)
- Filet z
kurczaka
-
Pomidor
-
Kawałek
oscypka
-
Bazylia
-
Zioła prowansalskie
-
Sól
Filet z
kurczaka delikatnie rozbijamy, solimy go, układamy na nim 2 -3 plasterki
pomidora, posypujemy ziołami prowansalskimi, na to ścieramy oscypka i
posypujemy świeżą, pociętą bazylią. Całość zapiekamy na blaszce posmarowanej
delikatnie olejem w piekarniku około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180-
200 stopni.
uwielbiam to połączenie!
OdpowiedzUsuńmoże masz ochotę na rozdanie kulinarne u mnie?:)
Mniam!!!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://myszkgaotuje.blogspot.com
dziękuję, a blogi z chęcią odwiedzę
Usuń