wtorek, 16 października 2012

SMAŻONA WĄTRÓBKA


Na chandrę i zły jesienny nastrój najlepsze jest gotowanie. Ja dziś spędziłam pól dnia w kuchni. Obiad, placek i rolada serowa i od razu lżej mi na duszy i depresja jesienna mija.
U mnie dziś wątróbka drobiowa na obiad. Robię ją w postaci sosu, (mój przepis na ten sos znajdziecie na tym blogu), ale dziś po prostu smażona wątróbka z cebulką.


Składniki
-        0, 5 kg wątróbki drobiowej
-        1 średnia cebula
-        2 liście laurowe
-        3 – 4 ziarna ziela angielskiego
-        Sól
-        Pieprz
 Na rozgrzany olej wrzucam pokrojona w półplasterki cebulkę, dorzucam ziele angielskie, liść laurowy i pieprz, podsuszam, w miedzy czasie oczyszczam wątróbkę i wrzucam ją na patelnie z cebulą, smażę około 15 – 20 minut, 2 – 3 minuty pod koniec smażenia solę.



2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. ja również, pod każdą postacią, następnym razem przygotuję wieprzową :)

      Usuń