Sezon
na grzyby zdecydowanie uważam za otwarty. Pierwsze grzybobranie zaliczone, więc
nie obeszło się bez sosu grzybowego.
Składniki
-       
Makaron tagliatelle
-       
Cebula
-       
Masło
-       
Filet z kurczaka
-       
Grzyby ( u mnie maślaczki)
-       
Kolendra
-       
Ser żółty ( u mnie grana padano)
Grzybki
dokładnie czyścimy, jako że to maślaki to obieramy ze skórki. Na masełku delikatnie
podsmażamy pokrojoną cebulkę, dorzucamy pokrojone grzybki, podlewamy wodą i
dusimy ok. 20 minut, dotąd aż  nadmiar
wody się zredukuje. Grzybki doprawiamy solą i pieprzem. Na osobnej patelni podsmażamy
pokrojony w kostkę filet z kurczaka, gdy będzie gotowy dodajemy go do sosu
grzybowego, pod koniec dorzucamy pokrojoną świeżą kolendrę. 
W
czasie gdy duszą się nam grzybki gotujemy makaron według przepisu
podanego na opakowaniu. Na gotowy makaron wykładamy sos z mięsem, posypujemy
starym żółtym serem i dekorujemy listkami kolendry. 
zjadłabym :) uwielbiam makaron ! u mnie mało grzybów jeszcze
OdpowiedzUsuńu nas grzybów jest trochę, ale zdecydowanie więcej grzybiarzy :)
UsuńSmakowicie wygląda.
OdpowiedzUsuńpycha jest :)
Usuń