Sezon
na grzyby zdecydowanie uważam za otwarty. Pierwsze grzybobranie zaliczone, więc
nie obeszło się bez sosu grzybowego.
Składniki
-
Makaron tagliatelle
-
Cebula
-
Masło
-
Filet z kurczaka
-
Grzyby ( u mnie maślaczki)
-
Kolendra
-
Ser żółty ( u mnie grana padano)
Grzybki
dokładnie czyścimy, jako że to maślaki to obieramy ze skórki. Na masełku delikatnie
podsmażamy pokrojoną cebulkę, dorzucamy pokrojone grzybki, podlewamy wodą i
dusimy ok. 20 minut, dotąd aż nadmiar
wody się zredukuje. Grzybki doprawiamy solą i pieprzem. Na osobnej patelni podsmażamy
pokrojony w kostkę filet z kurczaka, gdy będzie gotowy dodajemy go do sosu
grzybowego, pod koniec dorzucamy pokrojoną świeżą kolendrę.
W
czasie gdy duszą się nam grzybki gotujemy makaron według przepisu
podanego na opakowaniu. Na gotowy makaron wykładamy sos z mięsem, posypujemy
starym żółtym serem i dekorujemy listkami kolendry.
zjadłabym :) uwielbiam makaron ! u mnie mało grzybów jeszcze
OdpowiedzUsuńu nas grzybów jest trochę, ale zdecydowanie więcej grzybiarzy :)
UsuńSmakowicie wygląda.
OdpowiedzUsuńpycha jest :)
Usuń