niedziela, 16 września 2012

BURACZKI Z CHRZANEM


Została mi ostatnia partia buraczków, zrobiłam już z cebulką i z papryką a teraz kolej na buraczki z chrzanem





Składniki:
-        3 kg czerwonych buraków 
-        4 łyżki octu 10% 
-        3 łyżeczki chrzanu utartego lub 4 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
-        4 łyżeczki cukru
-        1 ½ łyżeczki soli
Czerwone buraki umyć, ugotować w skórce i ostudzić. Obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać ocet, chrzan, cukier i sól. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przełożyć słoików i pasteryzować około 10 minut.

2 komentarze:

  1. Fajny przepis. Musze wypróbować, bo mężu uwielbia buraczki z chrzanem:)

    OdpowiedzUsuń