piątek, 21 września 2012

ZAPIEKANY SER CAMEMBERT


Sery zwłaszcza w takiej postaci nauczył mnie jadać mój mąż, jakoś zawsze to był tylko zwykły ser żółty, biały i topiony, teraz nie wyobrażam sobie jak mogłam nie jeść innych rodzajów sera.
Dziś na początek dnia ser camembert zapiekany w piekarniku.
Składniki

-        Krążek sera camembert
-        Zioła prowansalskie
-        Papryka słodka
-        Żurawina
-        Zielona pietruszka

Ser przekrawamy na pół( na dwa krążki), posypujemy ziołami prowansalskimi i mieloną słodką papryką, wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 5 minut. Ja podałam z żurawiną i z zieloną pietruszką.

A może w piątek ….deska serów




5 komentarzy:

  1. bardzo lubię to danie, sama często smażę ale to niestety dużo kalorii :( ale warte grzechu ;p

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam takie zapiekane sery :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kalorii sporo, ale naprawdę ciężko się oprzeć:)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam pieczone camemberty:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja teraz też :) a kiedyś nawet nie chciałam spróbować

      Usuń