Tą potrawę przygotowywał mój syn na jednym z międzyszkolnych konkursów kulinarnych, w którym brał udział. Są to ziemniaki faszerowane chili con carne. Na jednej z domowych imprez również ją zaserwowałam i smakowała :)
Składniki:
-
250 g mięsa mielonego wołowego (może być
wieprzowina)
-
1/2
papryki czerwonej
-
3
łyżki kukurydzy
-
3
łyżki czerwonej fasoli z puszki
-
1/2
cebuli
-
2
ząbki czosnku
-
2
papryczki chilli lub chilli w proszku
-
1/2
puszki pomidorów
-
2
łyżki oliwy do smażenia
Ziemniaki
umyj dokładnie i ugotuj w mundurkach z łyżką soli na wolnym ogniu, aby nie
popękały. W tym czasie na oliwie podsmaż mięso, dodaj posiekaną cebulę,
paprykę, sól i pieprz. Wszystko razem duś około 10 min, następnie dodaj fasolę,
kukurydzę, pomidory w puszce, czosnek i wszystkie przyprawy wraz z chilli.
Całość wymieszaj i duś jeszcze przez kolejne 15 min. Gdy ziemniaki się ugotują,
przestudź je i natnij na krzyż, wycinając miejsce na farsz. Podawaj ciepłe.
Tutaj
Marcin zrobił je jeszcze zapiekane z mozzarellą., Do tego pomidory smażone na
głębokim oleju ze szczypiorkiem. Fotki nie bardzo wyraźne, bo robione z
telefonu.
Thanks very nісe blog!
OdpowiedzUsuńmy web site Dien thoai
thanks :)
OdpowiedzUsuńAlsο, there cell phone nееԁs to
OdpowiedzUsuńbe senѕіble а serѵіcе that is acсeѕsiblе on
thе ωeb.
Also visіt my ѕite :: dien thoai