A co powiecie na tradycyjny kotlet mielony J, U mnie znika z talerzy bardzo szybko.
Składniki
-
O, 5
kg mięsa mielonego
-
1
bułka
-
Cebula
-
Jajko
-
Natka
pietruszki
-
Bułka
tarta
-
Sól,
pieprz, czosnek granulowany, olej
Bułkę
włóż do miski z mlekiem, aż dobrze nasiąknie. Pokrój drobno cebulkę i podsmaż
na oleju. Do miski z mięsem wbij jajko, dodaj odsączoną bułkę, usmażoną cebulę
i natkę pietruszki. Tak przygotowane mięso, przypraw solą, pieprze i czosnkiem.
Następnie formuj kotlety, obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z
obu stron.
Dziś
do obiady przetestowałam moje ogórki po meksykańsku i muszę powiedzieć, że jest
OSTRO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz