czwartek, 20 września 2012

KOTLET MIELONY


 A co powiecie na tradycyjny kotlet mielony J, U mnie znika z talerzy bardzo szybko.
Składniki
-        O, 5 kg mięsa mielonego
-        1 bułka
-        Cebula
-        Jajko
-        Natka pietruszki
-        Bułka tarta
-        Sól, pieprz, czosnek granulowany, olej
Bułkę włóż do miski z mlekiem, aż dobrze nasiąknie. Pokrój drobno cebulkę i podsmaż na oleju. Do miski z mięsem wbij jajko, dodaj odsączoną bułkę, usmażoną cebulę i natkę pietruszki. Tak przygotowane mięso, przypraw solą, pieprze i czosnkiem. Następnie formuj kotlety, obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
Dziś do obiady przetestowałam moje ogórki po meksykańsku i muszę powiedzieć, że jest OSTRO.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz