sobota, 22 września 2012

POMYSŁ NA...PAPIRUS


Tak jak obiecałam dziś na obiad był pomysł na: Kurczaka w papirusie – wybrałam smak czosnkowy z ziołami.

 Kupiłam do tego dania pierś z kurczaka (tak jak podano w przepisie), ale zastanawiam się czy następnym razem nie wypróbuję czegoś innego. Muszę powiedzieć, że smak świetny, mięsko delikatne i bardzo soczyste, do tego znakomicie przeszło tymi przyprawami. No i co najważniejsze smażone bez tłuszczu i szybciutko, bo w sumie około 15 minut. Ze świeżą bagietką i surówką z czerwonej kapusty smakowało znakomicie – nie tylko mi.
Oczywiście taki papirus można zastąpić papierem do pieczenia i wtedy mięsko doprawiać takimi przyprawami, jakimi się lubi, nie mniej jednak warto spróbować.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz