środa, 24 października 2012

SCHABOWE Z NIESPODZIANKĄ


Wczoraj znalazłam w zamrażalce schab i pomyślałam, że trochę inaczej go przygotuję niż zwykle kotlety schabowe.


Składniki
-        4 kotlety schabowe
-        1 Serek topiony kremowy
-        1 Papryka
-        1 łyżeczka masła
-        Szczypior
-        Natka pietruszki
-        Olej
-        Jajko
-        Bułka tarta
-        Chili
-        Sól
-        Pieprz

Mięso posoliłam i popieprzyłam delikatnie. Nacięłam kotleta po boku tworząc kieszonkę. Następnie przygotowałam „wkład” do tej kieszonki. Na patelni roztopiłam masła, pokroiłam paprykę w drobną kostkę i wrzuciłam na patelnię, podusiłam, dodałam szczypiorku i natki pietruszki oraz serek topiony kremowy, doprawić odrobiną chili. Podsuszać, aż serek całkowicie się rozpuści. Gdy masa wystygnie włożyć ją do kieszonek w schabie, tyle, aby można było ją „zamknąć” (można przebić wykałaczką), schabowe panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju.




7 komentarzy:

  1. obrzydliwe, zaraz puszczę pawia

    OdpowiedzUsuń
  2. Psu bym tego nie dała

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na szczęście nie musisz :), nie musisz też wchodzić na tego bloga i nie musisz nic z niego robić.

      Usuń
  3. Rewelacja-polecam wszystkim :)

    OdpowiedzUsuń
  4. faktycznie może na tym zdjęciu imponująco nie wygląda, ale smakuje naprawdę dobrze :)

    OdpowiedzUsuń