niedziela, 31 marca 2013

SOS TATARSKI


No i pierwszy dzień świat minął. Mam nadzieję, że mimo paskudnej pogody humory Wam dopisywały i zimowa depresja nie popsuła rodzinnej atmosfery. Ja znalazłam moment na wrzucenie przepisu na sos tatarski, który gościł dziś na moim stole.


Składniki

-        ½ słoiczka pieczarek marynowanych
-        4 ogórki konserwowe
-        1 cebula
-        Sól
-        Pieprz
-        Mały słoik majonezu ( ja używam Kieleckiego)
-        Łyżka śmietany
Pieczarki, ogórki i cebulę, kroje w bardzo drobną kostkę. Warzywa mieszamy, dodaję do nich majonez wymieszany ze śmietaną. Pieprzę i delikatnie solę. Sos najlepszy na drugi dzień, gdy składniki już się „przegryzą”. Doskonały do jajek, ale również jako dodatek do wędlin smakuje wybornie.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz