No i pierwszy
dzień świat minął. Mam nadzieję, że mimo paskudnej pogody humory Wam dopisywały
i zimowa depresja nie popsuła rodzinnej atmosfery. Ja znalazłam moment na
wrzucenie przepisu na sos tatarski, który gościł dziś na moim stole.
Składniki
-
½ słoiczka
pieczarek marynowanych
-
4
ogórki konserwowe
-
1
cebula
-
Sól
-
Pieprz
-
Mały słoik
majonezu ( ja używam Kieleckiego)
-
Łyżka śmietany
Pieczarki, ogórki i cebulę,
kroje w bardzo drobną kostkę. Warzywa mieszamy, dodaję do nich majonez
wymieszany ze śmietaną. Pieprzę i delikatnie solę. Sos najlepszy na drugi dzień,
gdy składniki już się „przegryzą”. Doskonały do jajek, ale również jako dodatek
do wędlin smakuje wybornie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz