W
niedzielę u mnie tradycyjnie rosół, ale tym razem do kurczaka dodałam jeszcze
skrzydełko z indyka. Po ugotowaniu podałam go z marchewką i groszkiem.
Składniki
-
Skrzydło z
indyka
-
Marchewka
-
Groszek
-
Natka pietruszki
-
Cebula
-
Sól
-
Pieprz
-
1 łyżeczka masła
Skrzydło
ugotować w rosole, w garnku na maśle poddusić cebulę, dodać pokrojoną w kostkę
marchewkę, doprawić sola i pieprzem, ew. vegetą), dusić aż marchewką będzie
miękka (trzeba dolewać wody, aby się nie przypaliło) pod koniec duszenia dodać
groszek i skrzydło z indyka pokrojoną
natkę pietruszki Całość można zagęścić mąką i dodać śmietany. Ja jednak danie
podałam także mężowi, więc dodałam tylko jogurt naturalny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz