Przy piątku
rybnie. Zapraszam, zatem na sałatkę rybną z makrelą. Oczywiście zamiast makreli
można dodać inną rybkę.
Składniki:
-
30 dag
ryby wędzonej ( ja dałam małą makrelę)
-
1 większa
marchewka
-
1 mały
seler
-
Puszka
białej fasoli
-
2 – 3 ogórki
kiszone,
-
5- 5
sztuk pieczarek konserwowych
-
Sól
-
Pieprz
Składniki na sos:
-
Mała
puszka przecieru pomidorowego,
-
łyżka
musztardy,
- 2 -3
ząbki czosnku
- Cebula,
-
Odrobina
octu i cukru.
Z ryby usunąć ości, podzielić
na małe kawałeczki. Ugotowane warzywa i ogórek pokroić w kostkę, dodać fasolę
oraz pieczarki. Całość wymieszać. Przygotować sos.
Cebulkę zeszklić na oleju,
dodać przecier i pozostałe składniki sosu, w razie potrzeby rozcieńczyć wodą.
Zalać sosem i lekko wymieszać. Dodać do sałatki. Doprawić solą i pieprzem.
Makrelę jadam często ale nie w postaci sałatki.
OdpowiedzUsuńPięknie ona wygląda.
super smacznie wygląda!!
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wygląda.
OdpowiedzUsuń