Kukurydzę gotowaną uwielbiam. Przyznaję, że
na większości imprez plenerowych, jeśli tylko podają kukurydzę to ją jem.
Ostatnio kupiłam kilka kolb na rynku i codziennie gotujemy sobie z synem.
Składniki
-
Kukurydza
-
Woda
-
Sól
-
Masło
Kukurydzę wkładam do wody i gotuję do
miękkości ( pod przykryciem jakieś 12 – 15 minut), ale warto po prostu sprawdzać
i ten czas odpowiednio skrócić lub wydłużyć). Z własnego doświadczenia wiem
jednak, że kiedyś trzymałam ją dłużej niż 15 minut i zrobiła się twarda i wtedy
musiałam gotować jeszcze z 1, 5 godziny.
Ja
ugotowaną kukurydzę jem tylko posoloną, syn natomiast z odrobina masła. A Wy macie jakieś patenty na gotowaną
kukurydzę?? Podzielcie się jak ją gotujecie lub z czym ją jecie??
Uwielbiam gotowana i z grilla.
OdpowiedzUsuńz grilla nigdy nie robiłam, muszę w takim razie spróbować
Usuń