Przepis na tą paprykę dostałam od mojej
bratowej i od tej pory regularnie ją robię.
Składniki
-
2 kg
papryki kolorowej ( u mnie tylko czerwona, bo innej nie miałam)
-
1 kg
cebuli
-
Puszka
kukurydzy
-
2
łyżki soli
Zalewa:
-
½
szklanki wody
-
½ szklanki
oleju
-
½
szklanki octu
-
2
łyżki cukru
-
6 szt.
ziela angielskiego
-
3
liście laurowe
-
Słoiczek
koncentratu pomidorowego ( 180 g)
Paprykę wypestkować, pokroić w paski, cebulę
pokroić w piórka, dodać odsączoną kukurydzę i posypać dwoma łyżkami soli.
Wymieszać i zostawić na 3 godziny. Następie ugotować zalewę dodać do niej
odsączoną paprykę, z cebulą i kukurydzą. Całość gotować około 20 – 25 minut. Gorące wkładać do słoików. Nie pasteryzować.
Wygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis nie dziwie się,że robisz go co roku :)
OdpowiedzUsuńpewnie się skuszę i również wypróbuję :)
pozdrawiam.
naprawdę świetny przepis na paprykę polecam jak najbardziej :)
OdpowiedzUsuń