poniedziałek, 8 października 2012

WRAP


Po powrocie z grzybów zjedliśmy fasolkę, która została mi z poprzedniego dnia, więc obiadu jakoś specjalnie nie gotowałam, ale znalazłam w szafce gotowe krążki na wrapy . Więc szybka obiado – kolacja.



Składniki


-        Sałata lodowa
-        Pomidor
-        Ogórek konserwowy
-        Cebula czosnkowa
-        Pierś z kurczaka
-        Pomysł na…papirus
-        Sos czosnkowy
-        Majonez
-        Keczup

Kroję sałatę lodową na kawałki i mieszam ją z sosem czosnkowym, pomidora sparzam, obieram ze skórki i kroję w kostkę,  następnie kroje także ogórka konserwowego, cebule czosnkową obieram kroje w piórka i gotuje około 2 minut. Pierś z kurczaka smażę w papirusie  i kroję na  mniejsze kawałki. Wrapa smaruję keczupem i majonezem, układam sałatkę, cebulę, ogórka, pomidora, mięso , zwijam i wkładam do mikrofalówki na około 20 – 25 sek.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz