Roladki z łososia podałam na carpaccio z
cukinii. Myślę, że połączenie smaków wyszło świetnie, a i wino znakomicie się wpasowało
do całego dania.
Składniki
-
Mała cukinia
-
Ser żółty
-
Tymianek
-
Migdały
-
Oliwa z
oliwek
-
Ocet winny
-
Sól
Cukinię kroimy na cienkie długie plastry,
ja zrobiłam to przy pomocy obieraczki, zagotowujemy wodę z solą i przelewamy
wrzątkiem cukinię, następnie hartujemy ją zimną woda. Cukinie układamy na
talerzu polewamy oliwą z odrobina octu winnego, posypujemy prażonymi migdałami,
świeżym tymiankiem i startym serem (najlepiej parmezan)
Smakowicie to wygląda.
OdpowiedzUsuńhttp://mojezyciemojarzeczywistosc.blogspot.com/
dziękuję, bloga odwiedziłam i polubiłam, :)
Usuń