środa, 21 sierpnia 2013

CARPACCIO Z CUKINII

Roladki z łososia podałam na carpaccio z cukinii. Myślę, że połączenie smaków wyszło świetnie, a i wino znakomicie się wpasowało do całego dania.



Składniki
-        Mała cukinia
-        Ser żółty
-        Tymianek
-        Migdały
-        Oliwa z oliwek
-        Ocet winny
-        Sól

Cukinię kroimy na cienkie długie plastry, ja zrobiłam to przy pomocy obieraczki, zagotowujemy wodę z solą i przelewamy wrzątkiem cukinię, następnie hartujemy ją zimną woda. Cukinie układamy na talerzu polewamy oliwą z odrobina octu winnego, posypujemy prażonymi migdałami, świeżym tymiankiem i startym serem (najlepiej parmezan)


2 komentarze:

  1. Smakowicie to wygląda.

    http://mojezyciemojarzeczywistosc.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń