Polędwiczki pod każdą postacią
są pyszne, chyba nie trzeba nikogo do nich przekonywać, u mnie dziś faszerowane
pieczarkami.
Składniki
-
2
polędwiczki wieprzowe
-
30 –
40 dag pieczarek
-
1 duża
cebula
-
2
łyżki masła
-
Olej
-
Sól
-
Pieprz
-
Bazylia
Polędwiczki najpierw umyłam i
osuszyłam. Potem nożem zrobiłam głębokie kieszenie i wypełniłam je farszem z
pieczarek.
Farsz: Na patelni, na maśle
podsmażyłam drobno pokrojoną cebulę, dodałam obrane, umyte i pokrojone
pieczarki, doprawiłam je solą i pieprzem i podsmażałam do ich złotego koloru,
pod koniec dodałam pokrojona bazylię. Farsz ostudziłam i takim napełniałam
wcześniej przygotowane polędwiczki. Najpierw wypełnione farszem polędwiczki obsmażyłam
na patelni z obu stron a potem przełożyłam do piekarnika ( ja ułożyłam je w
naczyniu żaroodpornym) wraz z powstałym z patelni tłuszczem. Piekłam około 20 minut
w temperaturze 200 stopni, co jakiś czas podlewając powstałym sosem. Można je
podać na gorąco jak i na zimno.
Polędwiczki zawsze są pyszne J
wyglądają smakowicie:)
OdpowiedzUsuńdziękuję, smakują równie pysznie
UsuńMniam pyszny obiadek!! Zapraszam również do Nas!
OdpowiedzUsuńdziękuję i chętnie zaglądnę :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuń