Danie, które zrobiłam miało być
kolejnym daniem na konkurs, jednak z przyczyn ode mnie nie zależnych po prostu
nie zdążyłam wysłać. Szkoda, ale za to warto zaprezentować to danie, przepis
świetny, zresztą jak wszystkie z bloga Margarytki.
Ja wykorzystałam do tej rolady
mięso z kurczaka ( na którym dzień wcześniej zrobiłam rosół)
Składniki
-
1
opakowanie ciasta francuskiego
-
Mały
brokuł
-
Mięso
z ugotowanego kurczaka
-
Kulka
mozzarelli
-
Sól
-
Pierz
-
Zioła
prowansalskie
-
Chili
Brokuły podzielić na różyczki i
obgotować w osolonej wodzie, dosłownie 2 – 3 minuty, następnie przelać zimną
wodą, mięso z kurczaka drobno pokroić. Rozłożyć ciasto francuskie i układać na
nim cienkie plastry mozzarelli, na to brokuły, doprawić ziołami, solą, pieprzem
i odrobiną chili. Na brokuły ułożyć kurczaka i doprawić jeszcze raz. Zawinąć
roladę, ułożyć na blaszce. Roladę ponakłuwać, wierzch posypać ziołami. Włożyć
do nagrzanego ( 200 – 220 stopni) piekarnika i piec około 25 minut.
Znakomity pomysł na wykorzystanie
kurczaka z rosołu.