niedziela, 25 listopada 2012

SAŁATKA Z MAKARONU RYŻOWEGO


Wczoraj wynikła mi impreza ostatkowa musiałam więc przygotować jakąś szybką sałatkę. Sprawdziłam, co mam w domu i zrobiłam taką oto sałatkę


Składniki
-        Makaron ryżowy (250 g)
-        25 dag szynki konserwowej
-        Puszka kukurydzy w puszce
-        2 czerwone cebule
-        Pęczek szczypiorku
-        4 -5 ogórków kiszonych
-        Majonez
-        Sól
-        Pieprz
Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu, ostudziłam.
Szynkę konserwową pokroiłam w drobną kostkę, dodałam cebulę pokrojoną w równie drobną kostkę, odsączoną kukurydzę, poszatkowany szczypiorek i ogórki kiszone pokrojone w kostkę, dorzuciłam także wystudzony makaron, doprawiłam solą i pieprzem oraz dodałam około 2 łyżki majonezu. Sałatka postała w lodówce około godzinkę i pomimo pośpiechu wyszła świetnie. Na imprezie smakowała, więc polecam.




2 komentarze:

  1. Wygląda świetnie, tylko zdradź proszę czym to posypałaś, bo świetnie to wygląda

    OdpowiedzUsuń
  2. Są to nitki chili (oczywiście jadalne), można je kupić w sklepie internetowym
    http://www.skworcu.com.pl/

    OdpowiedzUsuń