Przepis na to szybkie, pachnące
i smaczne danie dostałam od Ani, kiedy potrzebuję zrobić szybki obiad często
korzystam właśnie z tego przepisu.
Składniki
-
Makaron
rurki, muszelki, świderki (do wyboru)
-
Puszka
tuńczyka w oleju
-
2
ząbki czosnku
-
2
suszone ostre papryczki
-
Łyżeczka
przecieru pomidorowego
-
Natka
pietruszki
-
Ser
żółty twardy do posypania
-
Oliwa
z oliwek
Na oliwie podsmażyć
rozgnieciony czosnek i drobniutko pokrojoną ostrą papryczkę, następnie dodać
tuńczyka z olejem, dosypać natki pietruszki i przecier pomidorowy,
przygotowanie sosu to ok. 5 minut. Makaron przygotować według przepisu na
opakowaniu. Do ugotowanego makronu dodać sos z tuńczyka, wymieszać. Na talerzu
posypać startym żółtym serem.