Jako dodatek do obiadu, zamiast
zwykłych ubitych ziemniaków zrobiłam pieczone w mundurkach.
Składniki (ilość zależy od tego ile sami
chcemy mieć pieczonych ziemniaków)
-
Ziemniaki
-
Masło
- Czosnek
- Czosnek
-
Tymianek
-
Bazylia
Wybieramy ziemniaki mniej
więcej takiej samej wielkości (średnie), dokładnie je myjemy, osuszamy, wycinamy
z nich niewielką kieszonkę (tak jak na zdjęciu poniżej), wkładamy tam masło i
czosnek posypujemy tymiankiem i bazylią. Tak przygotowanego ziemniaka owijamy
dokładnie w folię aluminiową. Wkładamy do piekarnika na około godzinę. Pieczemy
w temperaturze ok. 200 stopni. Można je sprawdzać, co jakiś czas czy są gotowe.
Witam!
OdpowiedzUsuńZapraszam na mój blog. Trwa tam
aktualnie konkurs w którym do
wygrania bony, im więcej osób tym
większy bon do sklepu
obuwniczego!!!
KONKURS TRWA TYLKO DO 25
LISTOPADA!!!
Zasady są bardzo proste...
Adres do bloga:
www.my-life-is-pastel.blogspot.com
Pozdrawiam, Gabriela.
dziękuję, oczywiście zaglądnę, zapraszam również na rozdanie u mnie
Usuńtakie ziemniaki to klasyka, ale jaka dobra!
OdpowiedzUsuńdokładnie, coś pysznego
UsuńPyszne POLECAM !!
OdpowiedzUsuń