Wczoraj znalazłam w zamrażalce
schab i pomyślałam, że trochę inaczej go przygotuję niż zwykle kotlety schabowe.
Składniki
-
4
kotlety schabowe
-
1 Serek
topiony kremowy
-
1 Papryka
-
1
łyżeczka masła
-
Szczypior
-
Natka pietruszki
-
Olej
-
Jajko
-
Bułka tarta
-
Chili
-
Sól
-
Pieprz
Mięso posoliłam i popieprzyłam delikatnie.
Nacięłam kotleta po boku tworząc kieszonkę. Następnie przygotowałam „wkład” do
tej kieszonki. Na patelni roztopiłam masła, pokroiłam paprykę w drobną kostkę i
wrzuciłam na patelnię, podusiłam, dodałam szczypiorku i natki pietruszki oraz serek
topiony kremowy, doprawić odrobiną chili. Podsuszać, aż serek całkowicie się
rozpuści. Gdy masa wystygnie włożyć ją do kieszonek w schabie, tyle, aby można
było ją „zamknąć” (można przebić wykałaczką), schabowe panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju.
obrzydliwe, zaraz puszczę pawia
OdpowiedzUsuńa no wolno Ci Anonimie :)
UsuńMaciej Nowak :*
OdpowiedzUsuńPsu bym tego nie dała
OdpowiedzUsuńna szczęście nie musisz :), nie musisz też wchodzić na tego bloga i nie musisz nic z niego robić.
UsuńRewelacja-polecam wszystkim :)
OdpowiedzUsuńfaktycznie może na tym zdjęciu imponująco nie wygląda, ale smakuje naprawdę dobrze :)
OdpowiedzUsuń