Przepis na tą sałatkę pozostał
mi po koleżance, ona wyjechała do Anglii, a przepis został i często ją robię,
bo jest niedroga i szybka.
Składniki
-
Mała
kapusta pekińska
-
Dwie
zupki chińskie (łagodna i ostra – ja daję te z Vifona)
-
Por
-
Puszka
kukurydzy
-
Majonez
Makaron z zupek chińskich wraz
z przyprawami zalewam szklanką wrzącej wody i odstawiam aż napęcznieje i się
wystudzi.
Kroję drobno kapustę pekińską,
dodaję odsączoną kukurydzę z puszki, kroję białą część pora w półtalarki,
dodaję do tego wystudzony makaron z zupek i około 3 – 4 łyżki majonezu,
mieszam. Ja nie przyprawiam już niczym, ale jak ktoś chce to można ją posolić i
ewentualnie popieprzyć.
Najlepiej podawać ją następnego dnia.
super sałatka prosta ,ale za to smaczna
OdpowiedzUsuń