piątek, 23 listopada 2012

MAKARON Z TUŃCZYKIEM


Przepis na to szybkie, pachnące i smaczne danie dostałam od Ani, kiedy potrzebuję zrobić szybki obiad często korzystam właśnie z tego przepisu.


Składniki

-        Makaron rurki, muszelki, świderki (do wyboru)
-        Puszka tuńczyka w oleju
-        2 ząbki czosnku
-        2 suszone ostre papryczki
-        Łyżeczka przecieru pomidorowego
-        Natka pietruszki
-        Ser żółty twardy do posypania
-        Oliwa z oliwek
Na oliwie podsmażyć rozgnieciony czosnek i drobniutko pokrojoną ostrą papryczkę, następnie dodać tuńczyka z olejem, dosypać natki pietruszki i przecier pomidorowy, przygotowanie sosu to ok. 5 minut. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Do ugotowanego makronu dodać sos z tuńczyka, wymieszać. Na talerzu posypać startym żółtym serem.





1 komentarz: