Tak jak wspominałam
otrzymałam do testowania makarony, więc trzeba było je wykorzystać. Makaron
nitki wylądował w rosole, a drugi wykorzystałam do poniższego dania.
Makaron ten
to kolorowy makaron Durum, barwiony szpinakiem i pomidorami, znakomicie sprawdził
się wraz z łososiem i świeżym szpinakiem.
-
Makaron
( Ja wykorzystałam kolorowy z firmy Bartolini)
-
1 garść
świeżego szpinaku,
-
250 g świeżego łososia,
-
4 ząbki
czosnku,
-
1 łyżka
śmietany
-
Sól,
-
Pieprz
cytrynowy
-
Olej
-
Masło
Na patelni podsmażamy pokrojony
czosnek, dodajemy poszatkowany szpinak i doprawiamy solą. Łososia myjemy,
kroimy na kawałki i obsypujemy pieprzem cytrynowym, smażymy do na rozgrzanym
maśle i dodajemy do gotowego szpinaku, stawiamy na małym ogniu, dodajemy śmietanę
i ewentualnie doprawiamy. Podajemy od razu z makaronem ugotowanym zgodnie z przepisem
na opakowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz