Aby
nie marnować nic z rosołu z kaczki, zrobiłam sałatkę. Wykorzystałam do
tego mięso z korpusu i skrzydełek, oraz
ugotowaną marchewkę. Na drugie danie miałam pieczone w mundurkach ziemniaczki, których
część mi została i je również zagospodarowałam do sałatki.
Składniki
-
Mięso z rosołu z kaczki
-
1 – 2 łodygi selera naciowego
-
2 – 3 ogórki kiszone
-
1 cebula
-
Marchewka z rosołu
-
Puszka groszku
-
3 – 4 pieczone ziemniaki
-
1 łyżeczka musztardy
-
2 – 3 łyżki majonezu
-
Sól
-
Pieprz
Obrać
mięso z korpusu kaczki i skrzydełek, drobno pokroić, dodać pokrojone w kostkę
ogórki, selera, marchewkę, cebulę i ziemniaki, dorzucić odsączony groszek, dać
musztardę, majonez i doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Sałatkę ozdobiłam
nitkami chili.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz