Klopsy, pulpety to jedno z
moich ulubionych dań, można naprawdę improwizować i próbować rozmaitych
połączeń. Dlatego dziś w takiej oto wersji. Przy okazji przepis dołączam do
akcji na Mikserze Kulinarnym.
Składniki
-
50 dag
mięsa mielonego
-
25 dag
kapusty kiszonej
-
1 mała
cebula
-
1
jajko
-
Natka
pietruszki
-
Sol
-
Pieprz
Kapustę odcisnąć, jeśli jest
zbyt kwaśna to obgotować, jęli nie ma marchewki do dodać do kapusty jedną
startą marchewkę. Lekko doprawić. Po ugotowaniu dokładnie odcisnąć. Na patelni
podsmażyć pokrojoną cebulkę. Cebulę, posiekana natkę, kapustę i jajko dodać do
mięsa mielonego, doprawić, formować pulpety. Ugotować w ulubionym sosie
(pomidorowym, pieczeniowym…)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz