Przeciwników parówek jest tyle samo,
co ich zwolenników, ja nalezę do tej drugiej grupy, natomiast jadam tylko
jubilatki lub berlinki, inne jakoś mnie nie przekonuję. Dziś parówki troszkę inaczej,
bo w cieście francuskim.
Składniki
-
10
parówek ( u mnie tyle bo osób sporo )
-
10
plasterków sera żółtego
-
Ciasto
francuskie
-
Keczup
-
Jajko
-
Przyprawa
Skworcu – (pomidory z czosnkiem i bazylią )
Ciasto francuskie pokroić w
plastry ( ja pokroiłam w 10 tyle ile parówek ) każdy plaster ciast posmarować
keczupem, parówki zawinąć w plasterek sera żółtego, następnie w ciasto
francuskie, tak zwinięte parówki położyć na blaszce, wierzch ciast posmarować rozkłóconym
jajkiem i posypać przyprawą. Parówki pieczemy ok. 25-30 minut w 200 stopniach.
Dziś próbuję ;)
OdpowiedzUsuńPyszne. Też je często robimy. Pozdrówka
OdpowiedzUsuńfajna alternatywa dla zwykłej parówki :)
Usuń