piątek, 10 maja 2013

PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM


Przeciwników parówek jest tyle samo, co ich zwolenników, ja nalezę do tej drugiej grupy, natomiast jadam tylko jubilatki lub berlinki, inne jakoś mnie nie przekonuję. Dziś parówki troszkę inaczej, bo w cieście francuskim.



Składniki
-        10 parówek ( u mnie tyle bo osób sporo )
-        10 plasterków sera żółtego
-        Ciasto francuskie
-        Keczup
-        Jajko
-        Przyprawa Skworcu – (pomidory z czosnkiem i bazylią )

Ciasto francuskie pokroić w plastry ( ja pokroiłam w 10 tyle ile parówek ) każdy plaster ciast posmarować keczupem, parówki zawinąć w plasterek sera żółtego, następnie w ciasto francuskie, tak zwinięte parówki położyć na blaszce, wierzch ciast posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać przyprawą. Parówki pieczemy ok. 25-30 minut w 200 stopniach.


3 komentarze: